Oldal kiválasztása

Go n-éirí an bóthar leat- Az út öleljen magához!

júl 17, 2017 | 0 hozzászólás

Elérkezett ismét egy izgalmas pillanat. Megint úton vagyok. Ezennel az uticél: Egyesült Királyság!  Igen, igen. Nem csak egyszerűen Anglia, mert nem is csak Anglia lesz meglátogatva. Lesz itt Skócia, Wales, meg amit akartok.  A képek lehet beszédesebbek lesznek, mint én, de ne aggódjatok, nem hagyok semmit szó nélkül. Nos akkor csapjunk is bele. Mielőtt még […]

Elérkezett ismét egy izgalmas pillanat. Megint úton vagyok. Ezennel az uticél: Egyesült Királyság! 

Igen, igen. Nem csak egyszerűen Anglia, mert nem is csak Anglia lesz meglátogatva. Lesz itt Skócia, Wales, meg amit akartok. 

A képek lehet beszédesebbek lesznek, mint én, de ne aggódjatok, nem hagyok semmit szó nélkül.


Nos akkor csapjunk is bele. Mielőtt még a nagy útnak nekivágnánk, néhány napot Brightonba töltök, hogy egy kis rokoni találkozót is összehozzunk rég nem látott unokatesómmal. Szóval, péntektől itt tartózkodom eme tengerparti városkában. Írtó helyes kis hely. Nem a látnivalói miatt érdemes idelátogatni, sokkal inkább a programok miatt. Nem nagyobb, mint Debrecen, ellenben sokkal nagyobbak a dobjai. 

Szuper a tengerpart, bár elég erősek a hullámok.


Van itt egy bazinagy stég is, mint a filmekben, amin sikolykert (vidámpark, bár vidámságomban én még sosem sikítottam) üzemel. El lehet itt szórni jó sok pénzt. 


Kavicsos a part, sok kerek kagylót találni, de én tuti nem mennék bele a vízbe, mégha fizetnének se. Nekem túl hideg és sose tudnám mi van a lábam alatt. 


Itt mindig van valami. Legalábbis, amíg itt voltam. Az egyik kedvencem azok a kis utcák, amik tele vannak kis boltokkal. Teljesen olyan érzésem volt, mintha az Abszolúton járnék. 


Vannak mindenes boltok, ahol ősrégi cuccokat is lehet kapni. Szerintem varázstárgyakat is. Legalábbis ez a kettő tuti az volt:


Vannak itt is emeletes buszok, meg másik oldali közlekedés. Jelentem, nekem ez nem menne. Majdnem elcsapott párszor már egy-egy autó. Sose a jó oldalra nézek. A buszon sikerült az emelet elejébe  utaznunk, úgyhogy láthattam mindent. ​

[wpvideo 8fFHae32]​

Az utolsó unokatesós napon ellátogattunk a Seven Sisters sziklához. Hát ez egy meseszép hely! Bár tériszonyosokak nem biztos, hogy kellemes lesz felmászni és lenézni, de a látvány mindenképpen megéri.


A lenézéssel és a szélével persze nekem is akadt egy kis problémám, de most nem jött semmi pánik. 🙂 

​[wpvideo a1Gj164P]​
A nap végén elköltöttünk egy szuper fincsi vacsit az egyik kis vendéglőben. Azt hiszem ezek a húsos piték egészen bejönnek.


Hamar eltelt ez a pár nap, de következik egy újabb és az utazás második felvonása is elkezdődik.

Ez is érdekelhet

Majd, ha újra lesz nyár

Mi az a helyváltoztatással járó kulturális tevékenység, amitől megvonták a golyóbisunk lakosságának nagy részét? Hát az UTAZÁS!   Nem is olyan régen volt szerencsém a smaragdszigetre eljutni egy szervezett túra keretében. Sokféle emberrel megismerkedtem, ezáltal...

Van képünk hozzá

Tudom, elég képtelenség, hogy egyik napról sem tettem fel képeket. Hát ezt most pótolom. Vagyis részben. Hamarosan még frissül a galéria. Addig itt nézelődjetek!

A víz az úr

A víz az úr

Elérkezett számomra az utolsó nap. Azt mondhatnám, hogy ennyi elég is volt Máltából, most már uzsgyi haza. Úgyis csomagolni kell, meg készülődni, jobb azt nyugiban. Hát, a nyugi közel sem az, ami történt. Menyasszonyunk szülei velünk vannak, nézzünk meg velük is...

Hozzászólások

0 Beszélgetés

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Share This