Oldal kiválasztása
Toszkán serpenyős csirke
Szereted az olasz konyhát, de a tésztán kívül mást is kipróbálnál? Itt egy kis változatosság: toszkán serpenyős csirke. A paradicsom marad, a tészta megy. És így is jó.

Tálalás

3

Elkészülési idő

1,5 óra

Tálalási javaslat

ebéd

Kezdjük el

A receptről

By: Tokai Réka

Az olasz konyha napja alkalmából hoztam ezt a szuper egyszerű, de mégis nagyszerű itáliai ízt. A paradicsom jó barátunk, de mégsem szokványos módon kerül felhasználásra. Fogyasszátok egészséggel!

Hozzávalók

Hozzávalók

  • 0,5 kg vékony csíkokra felvágva
  • 1 kozerv bab
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg gomba
  • 1 tk oregano
  • 0,5 kg paradicsom
  • 0,5 tk kakukkfű
  • petrezselyem
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 1-1 tk só, bors
  • 1 ek cukor
  • oliva olaj

A receptet érdemes talán nyáron elkészíteni, mikor a zöldségeknek és fűszereknek szezonja van. Akkor, frissen szedve, tele a napfénnyel még finomabb lehet.

toszkán csirke
toszkán csirke

Lépésről lépésre

Kövesd a leírást, vagy térj el tőle, ahogy kedved van. Kísérletezz az ízekkel! 

Oszd meg, mi jót sütöttél ki!

1. Lépés

Fűszerezd a csirkemell csíkokat sóval és borssal.

2. Lépés

Melegíts egy kis oliva olajat egy serpenyőben, majd pirítsd meg rajta a hús mindkét oldalát.

Miután megpirult, szedd ki és tedd félre.

3. Lépés

Pótold az olajat és pirítsd meg a gombának is mindkét oldalát.

Ha ezzel is elkészültél: szedd ki és ezt is tedd félre.

4. Lépés

És most következzenek a hagymák. Óvatosan pirítsd meg őket az olajon. 

Figyelj, nehogy odaégjen!

5. Lépés

A pirított hagymához add hozzá a paradicsomot. Óvatosan kavard meg és a fűszereket se felejtsd! 

6. Lépés

A babot a cukorral add hozzá. 

7. Lépés

Tedd vissza a csirkét, majd kicsit keverd meg. Aztán tegyél rá fedőt és főzd, amíg a hús átfő. 

A szósznak nem kell forrnia. Nem kell sok idő neki.

8. Lépés

Végül jöhet az egészhez a gomba is.

9. Lépés

Kóstold meg és ha szükséges, használj még fűszereket.

10. Lépés

Melegen ajánlom. És perszer rizzsel.

Jó étvágyat!

További receptek

Pizza házilag, magyarosan

Pizza házilag, magyarosan

A pizza elég közkedvelt olasz étel. Nálunk még sem sikerül igazi olasz módon elkészülnie, valahogy a magyar ízek mindig belekerülnek, de nem adjuk fel a kísérletezést, hátha egyszer sikerül. A pizza napja alkalmából családi összefogásból megszületett eme remek.

Csúsztatott palacsinta

Csúsztatott palacsinta

A palacsinta elég széles körben elterjedt nagy kedvenc. Hát még milyen kedvenc, ha egy kis különlegesség lengi körül. Nálunk a csúsztatott palacsinta hódít…

Mexikói lecsó

Mexikói lecsó

Húsvétra valami húsmenteset kerestem. Aztán találtam ezt a mexikói guszta kaját és elkészítettem. Az egész család imádta. Az egyetlen baja, hogy nem találtam a hivatalos nevét, ezért általunk kapott nevet: mexikói lecsó.

Baking Bread at Home

Share This