Tálalás
3
Elkészülési idő
1,5 óra
Tálalási javaslat
ebéd
Kezdjük el
A receptről
By: Tokai Réka
Az olasz konyha napja alkalmából hoztam ezt a szuper egyszerű, de mégis nagyszerű itáliai ízt. A paradicsom jó barátunk, de mégsem szokványos módon kerül felhasználásra. Fogyasszátok egészséggel!
Hozzávalók
- 0,5 kg vékony csíkokra felvágva
- 1 kozerv bab
- 3 gerezd fokhagyma
- 35 dkg gomba
- 1 tk oregano
- 0,5 kg paradicsom
- 0,5 tk kakukkfű
- petrezselyem
- 0,5 fej vöröshagyma
- 1-1 tk só, bors
- 1 ek cukor
- oliva olaj
A receptet érdemes talán nyáron elkészíteni, mikor a zöldségeknek és fűszereknek szezonja van. Akkor, frissen szedve, tele a napfénnyel még finomabb lehet.
Lépésről lépésre
Kövesd a leírást, vagy térj el tőle, ahogy kedved van. Kísérletezz az ízekkel!
Oszd meg, mi jót sütöttél ki!
1. Lépés
Fűszerezd a csirkemell csíkokat sóval és borssal.
2. Lépés
Melegíts egy kis oliva olajat egy serpenyőben, majd pirítsd meg rajta a hús mindkét oldalát.
Miután megpirult, szedd ki és tedd félre.
3. Lépés
Pótold az olajat és pirítsd meg a gombának is mindkét oldalát.
Ha ezzel is elkészültél: szedd ki és ezt is tedd félre.
4. Lépés
És most következzenek a hagymák. Óvatosan pirítsd meg őket az olajon.
Figyelj, nehogy odaégjen!
5. Lépés
A pirított hagymához add hozzá a paradicsomot. Óvatosan kavard meg és a fűszereket se felejtsd!
6. Lépés
A babot a cukorral add hozzá.
7. Lépés
Tedd vissza a csirkét, majd kicsit keverd meg. Aztán tegyél rá fedőt és főzd, amíg a hús átfő.
A szósznak nem kell forrnia. Nem kell sok idő neki.
8. Lépés
Végül jöhet az egészhez a gomba is.
9. Lépés
Kóstold meg és ha szükséges, használj még fűszereket.
10. Lépés
Melegen ajánlom. És perszer rizzsel.
Jó étvágyat!
További receptek
Pizza házilag, magyarosan
A pizza elég közkedvelt olasz étel. Nálunk még sem sikerül igazi olasz módon elkészülnie, valahogy a magyar ízek mindig belekerülnek, de nem adjuk fel a kísérletezést, hátha egyszer sikerül. A pizza napja alkalmából családi összefogásból megszületett eme remek.
Csúsztatott palacsinta
A palacsinta elég széles körben elterjedt nagy kedvenc. Hát még milyen kedvenc, ha egy kis különlegesség lengi körül. Nálunk a csúsztatott palacsinta hódít…
Mexikói lecsó
Húsvétra valami húsmenteset kerestem. Aztán találtam ezt a mexikói guszta kaját és elkészítettem. Az egész család imádta. Az egyetlen baja, hogy nem találtam a hivatalos nevét, ezért általunk kapott nevet: mexikói lecsó.