Tálalás
3 -4
Elkészülési idő
1,5 óra
Tálalási javaslat
ebéd
Kezdjük el
A receptről
By: Tokai Réka
A pizza napja alkalmából összeült a család egy közös pizza vacsira. Persze előbb el kellett készíteni. Már mindenki éhes volt, így nem győzték kivárni a remeket, ezért inkább beszálltak a készítésbe. Így talán az íze is jobb lett, a hangulat is vidám volt, közben pedig kézműves sör kóstolót is beiktattunk.
Maga a tészta, általában a pizza tészta, nekem nagy mumus. Sosem sikerül normálisan nyújtanom, de most ez egészen barátságos és finom lett.

Hozzávalók
Tésztához
- 40 dkg liszt
- 3 dl langyos víz
- 2 evőkanál olivaolaj
- 1 csapott evőkanál tengeri só
- 10 dkg búzdara
- 7 g élesztő
- 1 evőkanál barna cukor
Feltéthez
- paradicsomszósz
- zöldésgek ízlés szerint
- bacon / kolbász / szalámi ízlés szerint
- tonhal
- bazsalikom
- petrezselyem
- oregánó
- sajt
A mi pizzánkra minden került, ami tetszett. Volt zöldséges, volt husis, volt vegyes. Ez tényleg ízlés dolga, hogyan dekoráljuk és ízesítjük ezt a tészta korongot.


Lépésről lépésre
Kövesd a leírást, vagy térj el tőle, ahogy kedved van. Kísérletezz az ízekkel!
Oszd meg, mi jót sütöttél ki!
1. Lépés
Az olajat, cukrot és élesztőt keverjük össze a langyos vízzel, majd hagyjuk pihenni.
2. Lépés
Keverjük össze a lisztet, búzadarát és sót.
3. Lépés
A keverékből a gyúródeszkára készítsünk egy kupacot, aminek a közepén mélyedést alakítunk ki.
4. Lépés
A lisztes kupacba óvatosan keverjük bele az élesztős masszát és alaposan dolgozzuk el.
5. Lépés
Amikor már a tészta rugalmassá válik, készítsünk belőle egy kis bucit, lisztezzük be a tetejét, takarjuk le és hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni 20-30 percig,
6. Lépés
Felezzük el a tésztát.
7. Lépés
A bucikat lisztes felületen nyújtsuk ki, és kenjük meg paradicsomszósszal.
8. Lépés
A paradicsomszószra jöhet minden, mi szem-szájnak ingere.
Tonhal, bacon, szalám, zöldségek, fűszerek, sajt, stb.
9. Lépés
Forró sütőbe (legmagasabb hőfok) tegyük és süssük aranybarnára.
10. Lépés
Melegen ajánlom, de vigyázz, mert süt.
Jó étvágyat!
További receptek
Csúsztatott palacsinta
A palacsinta elég széles körben elterjedt nagy kedvenc. Hát még milyen kedvenc, ha egy kis különlegesség lengi körül. Nálunk a csúsztatott palacsinta hódít…
Mexikói lecsó
Húsvétra valami húsmenteset kerestem. Aztán találtam ezt a mexikói guszta kaját és elkészítettem. Az egész család imádta. Az egyetlen baja, hogy nem találtam a hivatalos nevét, ezért általunk kapott nevet: mexikói lecsó.
Casale Monferrató-i keksz
Nem minden keksz egyforma. Ez első ránézésre olyan, mint a darálós keksz, ízre pedig…. Mond meg te! Egy biztos, bort ajánlanak hozzá.