Oldal kiválasztása
Pizza házilag, magyarosan
A pizza elég közkedvelt olasz étel. Nálunk még sem sikerül igazi olasz módon elkészülnie, valahogy a magyar ízek mindig belekerülnek, de nem adjuk fel a kísérletezést, hátha egyszer sikerül. A pizza napja alkalmából családi összefogásból megszületett eme remek.

Tálalás

3  -4

Elkészülési idő

1,5 óra

Tálalási javaslat

ebéd

Kezdjük el

A receptről

By: Tokai Réka

A pizza napja alkalmából összeült a család egy közös pizza vacsira. Persze előbb el kellett készíteni. Már mindenki éhes volt, így nem győzték kivárni a remeket, ezért inkább beszálltak a készítésbe. Így talán az íze is jobb lett, a hangulat is vidám volt, közben pedig kézműves sör kóstolót is beiktattunk. 

Maga a tészta, általában a pizza tészta, nekem nagy mumus. Sosem sikerül normálisan nyújtanom, de most ez egészen barátságos és finom lett.

Hozzávalók

Hozzávalók

Tésztához
  • 40 dkg liszt
  • 3 dl langyos víz
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 1 csapott evőkanál tengeri só
  • 10 dkg búzdara
  • 7 g élesztő
  • 1 evőkanál barna cukor
Feltéthez
  • paradicsomszósz
  • zöldésgek ízlés szerint
  • bacon / kolbász / szalámi ízlés szerint
  • tonhal
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • oregánó
  • sajt

A mi pizzánkra minden került, ami tetszett. Volt zöldséges, volt husis, volt vegyes. Ez tényleg ízlés dolga, hogyan dekoráljuk és ízesítjük ezt a tészta korongot. 

toszkán csirke
toszkán csirke

Lépésről lépésre

Kövesd a leírást, vagy térj el tőle, ahogy kedved van. Kísérletezz az ízekkel! 

Oszd meg, mi jót sütöttél ki!

1. Lépés

Az olajat, cukrot és élesztőt keverjük össze a langyos vízzel, majd hagyjuk pihenni.

2. Lépés

Keverjük össze a lisztet, búzadarát és sót.

3. Lépés

A keverékből a gyúródeszkára készítsünk egy kupacot, aminek a közepén mélyedést alakítunk ki.

4. Lépés

A lisztes kupacba óvatosan keverjük bele az élesztős masszát és alaposan dolgozzuk el.

5. Lépés

Amikor már a tészta rugalmassá válik, készítsünk belőle egy kis bucit, lisztezzük be a tetejét, takarjuk le és hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni 20-30 percig,

6. Lépés

Felezzük el a tésztát.

7. Lépés

A bucikat lisztes felületen nyújtsuk ki, és kenjük meg paradicsomszósszal.

8. Lépés

A paradicsomszószra jöhet minden, mi szem-szájnak ingere.

Tonhal, bacon, szalám, zöldségek, fűszerek, sajt, stb. 

9. Lépés

Forró sütőbe (legmagasabb hőfok) tegyük és süssük aranybarnára. 

10. Lépés

Melegen ajánlom, de vigyázz, mert süt. 

Jó étvágyat!

További receptek

Csúsztatott palacsinta

Csúsztatott palacsinta

A palacsinta elég széles körben elterjedt nagy kedvenc. Hát még milyen kedvenc, ha egy kis különlegesség lengi körül. Nálunk a csúsztatott palacsinta hódít…

Mexikói lecsó

Mexikói lecsó

Húsvétra valami húsmenteset kerestem. Aztán találtam ezt a mexikói guszta kaját és elkészítettem. Az egész család imádta. Az egyetlen baja, hogy nem találtam a hivatalos nevét, ezért általunk kapott nevet: mexikói lecsó.

Casale Monferrató-i keksz

Casale Monferrató-i keksz

Nem minden keksz egyforma. Ez első ránézésre olyan, mint a darálós keksz, ízre pedig…. Mond meg te! Egy biztos, bort ajánlanak hozzá.

Baking Bread at Home

Share This