Tálalás
3 – 4
Elkészülési idő
1,5 óra
Tálalási javaslat
desszert
Kezdjük el
A receptről
By: Tokai Réka
Ritkán készített, de nagy kedvenc-desszertünk a csúsztatott palacsinta. Mindenki megtalálja benne a kedvencét: lekvár, dió, cukor, mogyoró, puding… amolyan all-in-one desszert.

Hozzávalók
Palacsinta tésztához
- 6 tojás
- 10 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 4 dl tej
- 15 dkg porcukor
Rétegek ízesítéséhez
- szeletelt mandula
- lekvár
- vaniliás cukor
- darált dió
A rétegek töltését mindenki ízlés szerint teheti: ami kell beleteszi, ami nem szimpi, azt kihagyja. Most a saját ízlésünket írom le, de játszatok az ízekkel bátran!


Lépésről lépésre
Kövesd a leírást, vagy térj el tőle, ahogy kedved van. Kísérletezz az ízekkel!
Oszd meg, mi jót sütöttél ki!
1. Lépés
Felverem a 6 tojás fehérjét kemény habbá.
2. Lépés
A tojás sárgáját csomómentesre keverem a liszttel, porcukorral, vajjal és tejjel.
3. Lépés
A habot óvatosan beleforgatom a tejes-tojás sárgájás keverékbe.
4. Lépés
Kiolajazott palacsintasütőben megsütöm az egyik oldalát a tésztának, majd a sületlen oldalával felfelé tányérra teszem.
5. Lépés
A sületlen részét megszórom/kenem. Erre jön a következő egyik oldalán sületlen tészta.
6. Lépés
A szórás-tészta váltakozását addig folytatom, amíg el nem fogy a tészta. Az utolsó tésztát a sült felével felfelé helyezem a torony tetejére.