Oldal kiválasztása
Csúsztatott palacsinta
A palacsinta elég széles körben elterjedt nagy kedvenc. Hát még milyen kedvenc, ha egy kis különlegesség lengi körül. Nálunk a csúsztatott palacsinta hódít...

Tálalás

3 – 4

Elkészülési idő

1,5 óra

Tálalási javaslat

desszert

Kezdjük el

A receptről

By: Tokai Réka

Ritkán készített, de nagy kedvenc-desszertünk a csúsztatott palacsinta. Mindenki megtalálja benne a kedvencét: lekvár, dió, cukor, mogyoró, puding… amolyan all-in-one desszert. 

Mexikói lecsó

Hozzávalók

Palacsinta tésztához
  •  tojás
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 15 dkg porcukor
Rétegek ízesítéséhez
  • szeletelt mandula
  • lekvár
  • vaniliás cukor
  • darált dió

A rétegek töltését mindenki ízlés szerint teheti: ami kell beleteszi, ami nem szimpi, azt kihagyja. Most a saját ízlésünket írom le, de játszatok az ízekkel bátran!

Készül a mexikói lecsó
Hozzávalók

Lépésről lépésre

Kövesd a leírást, vagy térj el tőle, ahogy kedved van. Kísérletezz az ízekkel! 

Oszd meg, mi jót sütöttél ki!

1. Lépés

Felverem a 6 tojás fehérjét kemény habbá.

2. Lépés

A tojás sárgáját csomómentesre keverem a liszttel, porcukorral, vajjal és tejjel.

3. Lépés

A habot óvatosan beleforgatom a tejes-tojás sárgájás keverékbe.

4. Lépés

Kiolajazott palacsintasütőben megsütöm az egyik oldalát a tésztának, majd a sületlen oldalával felfelé tányérra teszem.

5. Lépés

A sületlen részét megszórom/kenem. Erre jön a következő egyik oldalán sületlen tészta.

6. Lépés

A szórás-tészta váltakozását addig folytatom, amíg el nem fogy a tészta. Az utolsó tésztát a sült felével felfelé helyezem a torony tetejére.

Jó étvágyat!
Share This