Oldal kiválasztása
Casale Monferrató-i keksz
Nem minden keksz egyforma. Ez első ránézésre olyan, mint a darálós keksz, ízre pedig.... Mond meg te! Egy biztos, bort ajánlanak hozzá.

Tálalás

1 adag

Elkészülési idő

1,5 óra

Tálalási javaslat

desszert, kísérő

Sütési hőfok

200°C

Kezdjük el

A receptről

By: Tokai Réka

Casale Monferrató-i keksz. A neve alapján nem egy egyszerű dologról lehet szó. De a ez mind  csak megtévesztés.

Valami gyors, valami finom. Nálam sajnos balul sült el, de újra megpróbálom majd. Kinézetre a darálós keksz rokona, ízre pedig elég semleges íze sikeredett. A recept bort ajánl hozzá, így érthető a semlegessége.

Tegyetek próbát vele!

Casale Monferrató-i keksz

Hozzávalók

  • 30 dkg kukoricaliszt
  • 25 dkg liszt
  • 35 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 5 tojássárgája
  • 1 csomag vaniliás cukor

Én a cukor helyett mézet szoktam használni. Attól könnyebbé lesz az édes íze.

Vaj helyett használhattok margarint is, bár a vaj az vaj marad. Más ízt ad az ételeknek, édességeknek. Ám érdemes kísérletezni mindenképpen.

Ha nincs habzsák, egyszerű kukacokat is gyúrhatsz belőlük, az ízén nem változtat. Bár kétségkívűl sokkal gusztább formára nyomva ez a keksz.

A színére figyelj, mert hamar megsül.

Lépésről lépésre

Kövesd a leírást, vagy térj el tőle, ahogy kedved van. Kísérletezz az ízekkel! 

Oszd meg, mi jót sütöttél ki!

1. Lépés

A liszteket a vaníliás cukorral, a tojássárgákkal és a cukorral együtt beleöntjük egy tálba, és alaposan összekeverjük.

2. Lépés

Addig gyúrjuk, amíg sima, viszonylag lágy tésztát kapunk.

3. Lépés

Letakarva legalább egy órát pihentetjük.

4. Lépés

Fogunk egy tepsit és kibéleljük sütőpapírral.

5. Lépés

A tészta egy részét beletöltjük egy nyomózsákba és 8 cm hosszúságú, félhold alakú formákat készítünk.

6. Lépés

200°C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Ajánlás

Illik hozzá egy üveg 8-12 fokos Freisa di Chieri bor.

Jó étvágyat!

További receptek

Pizza házilag, magyarosan

Pizza házilag, magyarosan

A pizza elég közkedvelt olasz étel. Nálunk még sem sikerül igazi olasz módon elkészülnie, valahogy a magyar ízek mindig belekerülnek, de nem adjuk fel a kísérletezést, hátha egyszer sikerül. A pizza napja alkalmából családi összefogásból megszületett eme remek.

Csúsztatott palacsinta

Csúsztatott palacsinta

A palacsinta elég széles körben elterjedt nagy kedvenc. Hát még milyen kedvenc, ha egy kis különlegesség lengi körül. Nálunk a csúsztatott palacsinta hódít…

Mexikói lecsó

Mexikói lecsó

Húsvétra valami húsmenteset kerestem. Aztán találtam ezt a mexikói guszta kaját és elkészítettem. Az egész család imádta. Az egyetlen baja, hogy nem találtam a hivatalos nevét, ezért általunk kapott nevet: mexikói lecsó.

Baking Bread at Home

Share This