Oldal kiválasztása

Majd, ha újra lesz nyár

jún 23, 2020 | 0 hozzászólás

Mi az a helyváltoztatással járó kulturális tevékenység, amitől megvonták a golyóbisunk lakosságának nagy részét? Hát az UTAZÁS!   Nem is olyan régen volt szerencsém a smaragdszigetre eljutni egy szervezett túra keretében. Sokféle emberrel megismerkedtem, ezáltal magamról is sokat megtudtam. A csoportunk többször két részre szakadt és nem azért mert bénák voltunk. Semmi ilyesmiről nem volt […]

Mi az a helyváltoztatással járó kulturális tevékenység, amitől megvonták a golyóbisunk lakosságának nagy részét?

Hát az UTAZÁS!

 

Nem is olyan régen volt szerencsém a smaragdszigetre eljutni egy szervezett túra keretében. Sokféle emberrel megismerkedtem, ezáltal magamról is sokat megtudtam. A csoportunk többször két részre szakadt és nem azért mert bénák voltunk. Semmi ilyesmiről nem volt szó. Nagy általánosítva azt lehetett elmondani a társaságról, hogy mindenki bakancslistáján szerepelt az ír sziget. Ám a fő különbséget az adta, hogy voltak, akik ki akarták pipálni a bakancslistájuk egy pontját és voltak, akik meg akarták élni ezt az eseményt. Mindent magukba akartak szívni, mert nem csak úti céljuk volt, hanem egy álmuk is. 

Ennél a felismerésnél sikerült megfogalmaznom magamban, hogy én hogyan is utazok. Nem szeretek pipálósan utazni:

ferde torony ✓
egyiptomi piramisok ✓
Nagy fal ✓
Niagara ✓
Grand Canyon ✓

Attól felszínes, turistás lesz az utam, ami sosem baj. Egy nyaralásnál aligha van többre idő. Sőt!  Én sokkal jobban szeretem azokat az utakat, amikor van időm. Nem csak körbe nézni és megnézni néhány nevezetességet. Van időm egy kicsit a kultúra részévé válni. Megismerni azokat a nüansznyi hétköznapi jellegeket, amik az adott kultúra pikantériáját adják, amitől az azzá válik. Ezeket az utakat jobban kedvelem. Lehet azért, mert nem vagyok egy gyors ember. Lassan nyílok, lassan tudom élvezni a dolgokat, lassan ismerkedem újdonságokkal és így van időm mindent megízlelni, megrágni és nem behabzsolni, hogy utána jöhessen a következő falat. 

Ennél fogva, mivel nem volt semmi úti célom ez évben, így nem esett annyira zokon ez a „bezártság”. Nem lett eltörölve, elhalasztva semmi. Ám a nyár, az nyár. Vírus ide, vagy oda. Ezért aztán a nyaralás, mivel itthon zajlik, mint a legtöbb esetben, idehozzuk a kalandot és az ízeket. Hogy miként? Nagyon egyszerűen:

kis kirándulás a környéken 
piknik a szabadban 
vízparton töltött nap (lehet strand, tó, folyó, bármi) 
fagyizás (ez elengedhetetlen) 
legelés a kertből (cseresznye, eper, áfonya, barack, körte, jöhet bármi, ami terem) 
mezítlábas mászkálás 

És még millió dologgal lehetne folytatni a sort. Nem tudsz ezen a nyáron elutazni? Ne bánkódj! Írj egy nyár-listát és mikor időd engedi, próbálj ki róla valamit. Nem lesz sós Adria íze, és nem fog úgy kinézni, mint egy thaiföldi tengerpart. Még csak hasonlítani se fog. Ez nem a szemedet lakatja jól, de élménynek, kikapcsolódásnak tökéletes lesz. 

A listám alapján én remek nyár elébe nézek. Nektek mik a terveitek? 

 

Ez is érdekelhet

Van képünk hozzá

Tudom, elég képtelenség, hogy egyik napról sem tettem fel képeket. Hát ezt most pótolom. Vagyis részben. Hamarosan még frissül a galéria. Addig itt nézelődjetek!

A víz az úr

A víz az úr

Elérkezett számomra az utolsó nap. Azt mondhatnám, hogy ennyi elég is volt Máltából, most már uzsgyi haza. Úgyis csomagolni kell, meg készülődni, jobb azt nyugiban. Hát, a nyugi közel sem az, ami történt. Menyasszonyunk szülei velünk vannak, nézzünk meg velük is...

A NAGY nap

A NAGY nap

"Mert ahová te mégy, oda megyek én is..." Elérkezett a nap, amiért Máltára utaztunk: Esküvőre. Két fontos, szép ember az életünkben úgy döntöttek, hogy azon kevesek közé tartozunk, akikkel meg szeretnék osztani életük egyik legfontosabb és legszebb napját, amikor...

Hozzászólások

0 Beszélgetés

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This