Oldal kiválasztása

Műanyagmentes július – 2. rész

júl 16, 2021 | 0 hozzászólás

A gondolattal való kacérkodás lépett egyet. Új szintre helyeztük ezt a tervet és elindultunk a megvalósítás útján. Szóval, beszereztem pár cuccot a műanyagmentesség jegyében és használatba vettem őket.

Általában, ha nagy a kezdeti lendület, hamar alábbhagy és visszasüppedek a kényelmes szokványosba. Még tart a lendület. De lássuk is, hogy állunk.

Ha most csatlakoztál, érdemes az előző bejegyzést olvasni előbb.

Megtett első lépések

A nagy lelkesedés még tart. És nagy lelkesedésemben, hogy én is csökkentem a hulladékaimat, meg is rendeltem néhány apróságot, ami az itthoniak hétköznapjait sem fekszi meg nagyon.

Szóval, amit szereztem és hétfőtől már befogásra kerültek és még senki nem szólalt fel ellenük, azok a következők: Vettem

  • egy luffa fürdéshez való szivacsot
  • egy kender mosogató szivacsot
  • kukoricarostból készült törlőkendőt

Nem nagy dolgok, és a használatuk sem okoz kényelmetlenséget senkinek, de hosszútávon jobban megérik, mert nem a felhasználhatatlan hulladékban kötnek ki, hanem maximum a komposztálóban.

Ééés az áruk sem volt horrorisztikus, ahogy azt első képzelné az ember.

Az elmúlt napok, rövid, és valószínűleg téves következtetése azonban az, hogy ez a fajta életmód, de inkább életszemlélet váltás sokkal könnyebben kivitelezhető, mint a táplálkozással kapcsolatosak.

Folytatása következik

Mivel itthon nem nagyon érkezett negatív visszhangja – ugyan pozitív, se- a „merényletemnek” és még tart a műanyag mentes július is, még néhány apró lépést beiktatok. Remélem rövid időn belül a műanyag nem csak júliusban csökken a háztartási hulladékosban, hanem hosszútávon száműzhetjük.

Nektek sikerült kis lépéseket tenni? Milyen alternatívákat használtok műanyagok helyett? Kíváncsian várom a Ti megoldásaitok! Válaszoljátok meg kommentben, vagy írjátok meg emailben.

Ez is érdekelhet

Herba lista – avagy tanuljunk a gyógynövényekről

Herba lista – avagy tanuljunk a gyógynövényekről

Ma már nagyon eltávolodtunk a természettől és azok a tudások, amik segítették és könnyebbé tették a hétköznapi életet, kezdenek eltűnni. Mindig szerettem volna olyan tudást is a magaménak tudni, ami természethez kapcsolódik. Ami nem arról szól, hogyan zsákmányoljunk, sokkal inkább arról, hogy éljünk összhangban és fordítsuk a hasznunkra anélkül, hogy kárt tennénk a természetben. A növények szeretete végül erre az útra segített. Így nyugdíjas éveimben bölcs javasasszonnyá is válhatok.

Műanyagmentes július – 1. rész

Műanyagmentes július – 1. rész

Régóta kacérkodom a gondolattal, hogy kicsit zöldítem az otthont. Erre azt hiszem a július műanyagmentessége lesz a legjobb kezdő lépés.

Hozzászólások

0 Beszélgetés

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This