Oldal kiválasztása

Tervis sulle, seks mulle

dec 15, 2013 | 0 hozzászólás

Egészség Neked, szex nekem!

 

Szokják ezt mondani. Vagyis nem hivatalos koccintás esetén bátran használt kifejezés. Elég szexuális beállítottságúak, de mit lehet velük tenni?

Persze a hivatalosabb koccintásnál inkább használjátok a “Terviseks” kifejezést. Ennek nincs köze a szexhez. Ez csak egyszerűen egészséget jelent.

Legyen bár egészséges a keleti konyha, vagy ne. Dehogy pont akkor hívnak meg kínai vacsira, mikor éppen elhatározom, hogy fogok enni. Minden finom, de sosem tudhatod, hogy az éppen micsoda valójában. Ha már meghívtak, illék elmenni is. Elmentem, mindenből ettem, de többet nem fogok! Nem vagyok ellene, kinek tetszik, fogyassza egészséggel. Ugyanis az történt, hogy. Meghívtak. Okés, tudtam, hogy lesz sushi. Nem is ettem belőle. Egyszer megkínáltak. Zöld algába csavart rizsás halas kütyü. Nem is lenne vele bajom, mert tök jól néz ki. De hogy tenger íze van és a gyomrom nem nagyon szereti.

Jó, a sushi kihagyható volt feltűnés nélkül, mert fél perc alatt elpusztították. Ám ott volt a marhajól kinéző karfiol. Zöldséget akartam enni. Hát ettem belőle, mit sem sejtvén, hogy mi is az igazából. Nem volt más, mint valami szójaszószban áztatott nyers karfiol, ami szuper finom volt. De mikor a villámra került valami, amiről nem tudtam, csak miután ráharaptam… na az nem hiányzott. Egy kis nyers rákocskapókocska volt. Valamiféle garnéla. Picike, és mikor jobban megnéztem, láttam, hogy TÉNYLEG! Ebben más is van, olyan kis fehér kukac szerű akármi, amit Afrikában megsütve jóízűen esznek. Na szóval ott volt. Persze hogy megéreztem a tengerízt, messziről elkerültem a rákocskapókocskákat és csak a karfiolra hajtottam. Volt még valami tavaszi tekercs féle is. Nem tudom hogyan és miből készül, de az finom volt, meg a sós zöldséges palacsinta. Persze inkább volt sótlan rántotta íze, mint palacsinta, de finom volt. Tengermentes.

Aztán jött a “nők szépségéért” ÉDES bableves. Ilyen pici bab jellegű valami. Inkább olyan lencsés, de nekik bab. Megfőzik és édesen, melegen eszik. Persze mensi-napokon nem tesz jót, ha ezt eszed, de ettől kívül-belül megszépülnek a nők tőle. Legalábbis ezt mondják. Finom volt nagyon. Olyan minden utáni desszert.

És végül üssük el az estét fantasztikus magyar pálinkával. Kínai vacsi magyar itallal. Hát én nem értem ezeket. Nem igazán csípték. Nagyon grimaszoltak. Jó, meg tudom őket érteni, de nem ittak semmi kísérőt. Na majd máskor. Lehet az Unicumot jobban csípték volna?

Szóval kínai kaját nem! Vagyis inkábba tengeri kütyüs cuccokat nem! Ettől függetlenül fogyassza mindenki egészséggel!

Terviseks!

 

                          

Ez is érdekelhet

Majd, ha újra lesz nyár

Mi az a helyváltoztatással járó kulturális tevékenység, amitől megvonták a golyóbisunk lakosságának nagy részét? Hát az UTAZÁS!   Nem is olyan régen volt szerencsém a smaragdszigetre eljutni egy szervezett túra keretében. Sokféle emberrel megismerkedtem, ezáltal...

Van képünk hozzá

Tudom, elég képtelenség, hogy egyik napról sem tettem fel képeket. Hát ezt most pótolom. Vagyis részben. Hamarosan még frissül a galéria. Addig itt nézelődjetek!

A víz az úr

A víz az úr

Elérkezett számomra az utolsó nap. Azt mondhatnám, hogy ennyi elég is volt Máltából, most már uzsgyi haza. Úgyis csomagolni kell, meg készülődni, jobb azt nyugiban. Hát, a nyugi közel sem az, ami történt. Menyasszonyunk szülei velünk vannak, nézzünk meg velük is...

Hozzászólások

0 Beszélgetés

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Share This