Oldal kiválasztása

Vár áll ott…

nov 3, 2017 | 0 hozzászólás

Azt hiszem az utazásból még volt…most pótlom hiányosságaimat. Szombaton Walesbe indultunk. A nagy helyzet az, hogy egyetlen kis tengerparti városkát mentünk megnézni. Conwy névre hallgat. És bizony város. Ez egy város város. Vagyis váras város. Vagyis romos város. Minden ház kertjében találhatók darabok az egykori várfalból. Nem azért, mert odahordták, hanem mert akkora volt. És […]

Azt hiszem az utazásból még volt…most pótlom hiányosságaimat.

Szombaton Walesbe indultunk. A nagy helyzet az, hogy egyetlen kis tengerparti városkát mentünk megnézni. Conwy névre hallgat. És bizony város. Ez egy város város. Vagyis váras város. Vagyis romos város. Minden ház kertjében találhatók darabok az egykori várfalból. Nem azért, mert odahordták, hanem mert akkora volt. És még megvan. Elég egyszerű, szuper szép kis hely.

Itt találhattok 1100-ban épült házat, amit még ma is laknak és elég csodás állapotban van, de itt található egész Nagy-Britannia legkisebb háza. Mindössze kartávolság széles, és alig 3 méter magas.

A nagy helyzet az, hogy szuper kis város. És az Ír-tenger partján fekszik. Úgyhogy már majdnem Írországban jártam….csak a tenger rossz oldalán kötöttem ki. Vagyis pontosítva: már láttam az Ír-tengert legalább.

No és ne feledjük azt a csodálatos kavicshalmot sem, amit Stonehenge-nek hínak. Most, hogy már láttuk- természetesen a csillagászati belépőjegyet megspórólva-, kicsit túlértékeltnek tartom a dolgot. Azért tényleg elgondolkodtató létesítmény. Oxford pedig mutatós kis város, tele túristával. És minden TELE VAN HARRY POTTERrel! 😀

Csodálatos sziget ez, szerintem minden szegletét tudnám szeretni, leszámítva Londont. Lehet káromlásnak hat, sajnálom, de ez az igazság. Egy zsúfolt főváros. Rengeteg náció színesíti, ami nem is baj, de nem laknék ott. A skót főváros után jellegtelennek hat, és az egész zizgő város lakossága az aurámban zizeg és ettől én is zizgek. Szóval nem találni  benne nyugtot, nekem nem lett a kedvencem.

Ettől eltekintve örülök, hogy találkozhattam az angolok hősnőjével Boudica-val. Délkelet-Britanniában élő kelta törzs vezetője volt. Miután a férje meghalt, a rómaiakat kiverték az országból. Ennek hosszas története van, ám az angol történelem ikonikus alakja, versek főhőse.

London látványosságait kívülről megnézni egy nap is elég volt. Mindenhova bemenni és alaposan körbenézni…talán egy hét is kevés lenne rá. A múzeumokon kívül nincs sok hely, ahova szívesen betérnék. Talán a parkok…

Van itt minden: piros, emeletes busz; London Eye; Big Ben; Pantheon; múzeumok; remek éttermek; mindenhol kígyózó sorok; nyüzsgés; rohanás; bolyhos sapis fickók; királyi-royal mindenféle; régi épületek tömkelege; térdig lejárt lábak; kultúrsokk és napestig lehetne sorolni mi minden van még ebben a városban, mert itt a minden is van.

Nem töltöttem volna el itt több időt. A lábunk így is elkopott a nap végére, elfáradtunk a túl sok információtól. Élménynek jó volt.Jobb kedvelem a nagy nyugodt helyeket. Ám még egy kicsi jutott Londonból, mikor elindultam haza. Persze ez az én hülyeségem volt. Én balga mindenáron akartam még egy könyvet Angliából… tudjátok, olyan gyönyörű kötéses félét. Hát sajnos olyat nem kaptam, de azért nem tértem haza könyv nélkül sem.

Szóval mozgalmas város mozgalmas momentumokkal, akinek ez kell, ne hagyja ki!

Ez is érdekelhet

Majd, ha újra lesz nyár

Mi az a helyváltoztatással járó kulturális tevékenység, amitől megvonták a golyóbisunk lakosságának nagy részét? Hát az UTAZÁS!   Nem is olyan régen volt szerencsém a smaragdszigetre eljutni egy szervezett túra keretében. Sokféle emberrel megismerkedtem, ezáltal...

Van képünk hozzá

Tudom, elég képtelenség, hogy egyik napról sem tettem fel képeket. Hát ezt most pótolom. Vagyis részben. Hamarosan még frissül a galéria. Addig itt nézelődjetek!

A víz az úr

A víz az úr

Elérkezett számomra az utolsó nap. Azt mondhatnám, hogy ennyi elég is volt Máltából, most már uzsgyi haza. Úgyis csomagolni kell, meg készülődni, jobb azt nyugiban. Hát, a nyugi közel sem az, ami történt. Menyasszonyunk szülei velünk vannak, nézzünk meg velük is...

Hozzászólások

0 Beszélgetés

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Share This